KAJ JE NUMEROLOGIJA

Zgodilo se mi je pred več leti. Gledal sem film, ki je prikazoval učinek zvočne vibracije na cvetni prah, ki je bil razpršen na vrhu bobna, oziroma njegove opne. Ko je začel boben oddajati posamezne zvoke, sem lahko videl kako je začela opna vibrirati in cvetni prah se je začel zbirati skupaj in tvoriti različne organske forme. Nato je začel boben oddajati drugačne zvoke. Vzorci cvetnega prahu so za vsak drugačen zvok dobili novo obliko.

Moč zvoka še posebej dobro poznajo na Bližnjem Vzhodu, kjer je prebivalo večina starodavnih civilizacij. Hebrejski starodavni dokumenti so začeli razkrivati skrivnosti števil in zvoka.

Zelo znan numerolog Cheiro je v svoji biografiji opisal svoja potovanja v zgodnjih letih. Sam je spremenil ime, novo ime mu je prineslo več sreče. Na potovanjih v Indiji je prišel v stik z Brahmini (svetimi možmi - modreci), ki so posedovali zelo stare zapise o raznih okultnih znanostih.

Cheiro je imel dostop do teh zapisov, ki so razlagali, kako števila vplivajo na človeško življenje. Starodavni Hindujci so imeli navado skrivati znanja pred običajnimi ljudmi, tako da se je velikokrat znanje izgubilo. Ta starodavna ljudstva vključno s Kaldejci in Egipčani so bili absolutni mojstri okultnega pomena števil.

Ko že omenjamo Hindujce moramo vedeti, da so sami odkrili pojem ekvinokcija, ki se zgodi vsakih 25827 let, naša moderna znanost pa je to potrdila. Na kakšen način so odkrili ekvinokcij še danes ni jasno, kajti v tistih časih niso imeli računalnikov, orodij kot jih imajo znanstveniki danes.

Torej ko so trdili, da so števila od 1 – 9 osnova vseh števil, prav tako kot je 7 not osnova vse glasbe, obstaja dober razlog verjeti njihovim trditvam.

Števila sama imajo zelo staro zgodovino. Ni jasno kdo jih je izumil, vendar bi jih naj prvi uporabljali Arabci, ki so si jih dobili od Hindujcev. Le ti trdijo, da so jih dobili neposredno od boga.

Po Kitajskem pojmovanju liha števila predstavljajo belo barvo, dan, sonce, vročino in ogenj. Soda števila pa temo, noč, luno, vodo in zemljo. Uporabljali so feničansko abecedo vključno z zvoki.

Gematrica je bila najstarejša oblika pojmovanja pomena števil, ki je opisovala skrite pomene števil. Vsaki črki je določila dve vrednosti, zvok in število. Isti način se uporablja v sodobni numerologiji.

Kabala (Quaballah) je ena najstarejših oblik znanja. Pomeni prejeto od boga. Kabala ima numerologijo za svoj sestavni del.

Človeški razvoj

Če sedaj pogledamo na človeški razvoj, lahko vidimo da obstajata dve možnosti razvoja:

1) Razvoj je potekal od pračloveka do sedanje civilizacije v počasnem napredku

2) Napredovanje in nazadovanje v mnogih civilizacijah.

V današnjem času ugotavljamo, da so nekatere civilizacije izumrle. Imele so veliko boljše znanje o univerzalnih zakonih kot pa mi danes. Tisti, ki verjamejo, da je trenutno obdobje civilizacije najbolj napredno v vseh pogledih se verjetno motijo.

Zadnjih nekaj tisočletij sta znanost in duhovnost strogo ločena. Pred tem pa sta bila združena v eno. Starodavna ljudstva so verjeli, da imajo planeti, zvezde, števila, minerali, rastline vse svojo dušo.

Vibracija števil, po definicija starodavnih modrosti, bi naj imela dušo oziroma nekakšen vzorec obnašanja. Zvoki, ki jih izgovarjamo, vibrirajo z različnimi frekvencami, ki so povezane s števili. Torej naše ime vibrira z določeno vibracijo, ki deluje na nas, datum rojstva pa je pot evolucijske rasti za katero smo se odločili, na duhovni stopnji.

kaldejska numerologija

Kaldejci

Kako je vse to povezano s Kaldejsko numerologijo. Danes vemo, da je bila Kaldeja med ustjem rek Tigrisa in Euphrata blizu Perzijskega zaliva blizu današnjega Iraka in Kuvaita. Tukaj je Enki, Sumerijec zgradil mesto Eridu. Kaldejci so bili dobro poznani po njihovem poznavanju zvezd in magije. Da so razlikovali eno vibracijo od druge so uporabljali imena in števila.

Pitagora

Najbolj znana osebnost na tem področju iz tistega časa je bil tudi grški filozof Pitagora, ki je živel od leta 570 do 497 pred našim štetjem.

Njegov znani izrek je: "Vse je število".

Njegovo mnenje je bilo, da je vesolje sestavljeno iz štirih elementov: zemlje, zraka, ognja in vode in da so števila kot živa bitja, katerih jedro je sestavljeno iz teh elementov. Pitagora je večji del znanja o številih dobil v Egiptu, kjer je proučeval izsledke raziskav Kaldejcev, Hebrejcev in Hindujcev.

Pitagora bi naj bil oče numerologije. V času zgodnjih let 5 stoletja pred Kristusom je prišel do znanja na podlagi pisanj drugih starodavnih civilizacij, kot je recimo Kaldejska. Leta 529 je ustanovil šolo religijske bratovščine Crotona, ki je preučevala vibracije v glasbi, matematiki, filozofiji, arhitekturi, astronomiji in fiziki. Pitagora je prišel v spor z oblastjo in njegova šola je bila uničena in on umorjen. Eden od njegovih učencev je skušal rekonstruirati njegovo znanje numerologije in nastal je pitagorejski sistem, seveda brez upoštevanja znanosti.

V času Pitagore so črke res vibrirale v zaporedju števil. Takrat je njegov sistem deloval, moderna civilizacija je pa dodala nove črke brez povezave z zvočnimi vibracijami. Kaldejski sistem zato daje veliko boljše izračune vibracij kot pitagorejski sistem, vendar pri izračunu upoštevam tudi pitagorejski sistem, tako da je novo ime in priimek, ki ga svetujem v harmoniji z obema sestemoma.¸

Cilj numerologije

Numerologija pravi, da lahko na osnovi vseh osebnih podatkov, se pravi nihanj številk in črk določimo posameznikov značaj, lahko predvidimo in napovemo vplive na njegovo prihodnost, kako se bo zaradi selitve ali poroke, spremembe priimka spremenilo vaše življenje, kaj pa sama misel na vaše otroke, kakšen bo njihov značaj, kaj jih čaka. Lahko vas mogoče zanima zgolj poslovna pot, mogoče ne veste na katero pot bi se obrnili??? Novo ime nam lahko prinese več harmonije. Sprememba imena je včasih nujna.

Numerologijo lahko uporabimo tudi za podjetja, živali, posel itd.

Numerologija in sprememba imena nam lahko pomaga pri raznih življenjskih odločitvah, kot so:

  • selitev,
  • poroka,
  • menjava službe,
  • sreča v ljubezni,
  • kako najti idealnega partnerja.

numerologija zgodovina

 

analiza talisman numerologija

*Vaš Email Naslov: 

*Ime:   

*Vaš rojstni dan: