Kaldejska numerologija

Kaldejski numerološki sistem

Kaldejska ali mistična numerologija je starejša numerologija od pitagorejske numerologije. Kaldejska numerologija se zelo razlikuje od pitagorejske numerologije in naj bi bila tudi bolj natančna.

Kaldejska numerologija analizira ime, priimek in ime in priimek skupaj. Vse skupaj se mora skladati z datumom rojstva. Kaldejska numerologija je manj popularna od pitagorejske. Je bolj težavna od pitagorejske, saj je njen številčni sistem veliko bolj kompleksen.

Kaldejski sistem je bolj duhovni kot pa pitagorejski.  Po imenu in priimku, ja najbolj pomemben dan na katerega smo rojeni. Kaldejska numerologija analizira samo dan, celotni datum ni tako pomemben. Se pravi če smo rojeni recimo 10.12.1975, potem je najbolj pomembno število 10, okoli se vse vrti.

Kaldejski pristop je zelo starodaven in zelo natančen. Razvili so ga Kaldejci tisoče let nazaj. Kaldejci so živeli v južnem delu tedanje Babilonije.

Kaldejci so bili znani po odkritjih v matematiki, astrologiji, numerologiji in ostalih znanostih. V kaldejskem sistemu vibracije gredo os 1-8 in ne od 1-9 kot v pitagorejski numerologiji. Tudi osnovni številčno vibracijski sistem se zelo razlikuje od pitagorejske.

Kaldejska numerologija in vibracije

kaldejska numerologija


Kaldejci ne uporabljajo števila 9 v tabeli, kajti trdijo, da je število 9 sveto in da je celota ostalih števil. Naredimo krajšo analizo imena in priimka

JANEZ 
1 + 1 + 5 + 5 +7 = 19
NOVAK

5 + 7 + 6 + 1 + 2 = 21

Skupna vibracija      : 19 + 21 = 40

V kaldejskem sistemu so pomembne sestavljene vibracije, se pravi 19 in ne 1+9= 10 = 1. V tem se razlikuje od pitagorejske numerologije. Sestavljena števila predstavljajo globlje, metafizične in skrite sile, ki jih oddaja ime ali priimek.

Ko ugotovimo vibracije imena in priimka, se lotimo analize datuma rojstva, se pravi dan v mesecu na katerega smo bili rojeni. Datum je izredno pomemben, saj ga ne moremo spremeniti, je kot igla na kompasu, ki vedno kaže na sever. Oseba bo spremenila ime, priimek v toku življenja zaradi poroke, službe, numerologije, ampak datum bo vedno ostal isti.

Razlaga nekaterih kaldejskih numeroloških vibracij 
(v analizi imate razložena vsa števila):

13

Število 13 predstavlja spremembo načrtov, kraja in ni nesrečno kot mnogi mislijo. V nekaterih starodavnih zapisih piše, da kdo bo razumel število 13 bo dobil moč in vladanje. Predstavlja jo simbol okostnjaka ali smrti. Je število preobrata in destrukcije. Je simbol moči, ki pa ne sme biti narobe uporabljena, kajti drugače lahko moč postane samo uničujoča. je število, ki svari pred neznanim ali nepričakovanim.

14

Število 14 nosi naziv Gibanje - Izzivi in omogoča magnetično komunikacijo z ljudmi skozi govor, pisanje, izdajanje in vsemi posli, povezanimi z mediji ali delom z ljudmi. Obenem pa je to število tudi število naravnih nesreč, ko t je recimo orkan, nevihta, voda, ogenj, zrak. Je zelo srečno število, če oseba posluje z denarjem, če špekulira, dela spremembe v poslu vendar obenem obstaja vedno velika stopnja tveganja in nevarnosti, vendar največkrat zaradi neumnosti in dejanj drugih. Če se to število pojavi v izračunu, mora oseba delovati previdno in razumno.

15

Število 15 je število okultnega pomena, magije in misterije, vendar kot pravilo ne predstavlja višjih oblik okultizma, kar pomeni, da bo oseba, ki jo predstavlja to število uporabila vsako možnost magije, da bo izvedla svoj cilj. Če je število 15 povezano s enojnim in srečnim številom, je lahko zelo srečno in močno, vendar če je v povezavi z eno od teh števil kot je 4 ali 8, bo oseba uporabila vse možnosti, celo črno magijo, da doseže svoj cilj. Število 15 je posebej povezano z dobrimi govorci, nadarjenimi v umetnosti, glasbi, obenem pa z osebami s pohotnim temperamentom in močnim osebnim magnetizmom. Za služenje denarja, daril od drugih, je to srečno število.

16

To število predstavlja zelo specifičen okultni simbolizem. Predstavlja jo simbol stolpa, ki ga poruši strela in iz katerega pada človek, ki nosi krono na glavi. Imenuje se tudi uničena utrdba. Opozarja pred nevarnostmi in čudnimi usodami, ki čakajo posameznika, na katerega vpliva to število, prav tako nevarnost pred nesrečami in uničenje planov posameznika. Če se to število pojavi v povezavi s prihodnostjo, je potrebno vse načrte izvesti vnaprej, da se preprečijo negativne posledice.

17

Je zelo visoko duhovno število in ga predstavlja simbol osem krake zvezde Venus, simbol miru in ljubezni. Imenuje se tudi zvezda Magija in predstavlja osebo, ki se je duhovno povzpela višje od nivoja njegovih težav in izdaj v njegovi karieri. Je število nesmrtnosti in ime te osebe bo živelo po njegovi smrti. Je srečno število, če se pojavi v korelaciji z dogodki v prihodnosti, vendar ne sme biti povezano z enojnimi števili 4 ali 8.

18 

Simbolizem tega števila je težko razložiti. Predstavlja jo simbol žareče lune iz katere kaplja kri, volk in lačni pes pa te kaplje ujemata z odprtima gobcema. Simbolizira materializem, ki je na poti, da bo uničil duhovno plat narave. Navadno predstavlja osebo, ki ima nenehno težave z ljudmi, tudi z družino, revolucijo, socialnimi prevrati, vojno. V nekaterih primerih predstavlja osebo, ki je vojni dobičkar. Je tudi število izdajstva, prevar, nevarnosti elementov kot je strela, voda, ogenj in eksplozije. Če se tako število pojavi z izračuni datumov v prihodnosti, mora biti posameznik zelo pazljiv in imeti velik vpogled vase.

19

Število 19 je zelo srečno in zelo primerno. Predstavlja jo simbol sonca in se imenuje Princ nebes. To število zagotavlja uspeh, srečo, čast in izpolnitev planov.

20

Število 20 se imenuje Prebujanje, po nekih zapisih pa tudi Sodba. Simbolizira prebuditev novega namena, novih načrtov, ambicij, vpoklic vendar z namenom nekega višjega cilja. Ni materialno število in obenem vedno prinaša dvome v povezavi z uspehom. Prinaša tudi zakasnitve načrtov posameznika, ki so lahko osvojeni samo na duhovnem nivoju in ne na materialnem.

21

Število 21 simbolizira vesolje in se imenuje tudi Krona Magija. Je število napredovanja, odlikovanj, poviševanja v življenju in splošni uspeh na vseh področjih. Pomeni zmago po dolgem boju, kajti krona Magija zahteva posvetitev in preizkuse odločnosti. Je srečno število če se pojavlja v zvezi z dogodki v prihodnosti.

22

Število 22 pomeni Previdnost in sicer simbolizira dobrega človek, ki je zaslepljen z neumnostmi drugih in njegova dejanja so zato polna napak. To število svari pred iluzijami in fantazijami. Pomeni, da je ta oseba res dobra, a živi v svojem sanjskem svetu in se prebudi samo, ko mu grozi velika nevarnost. Je tudi število napačne presoje, povzročena s strani drugih.

23

Število 23 ima ime Kraljevska Zvezda Leva in je število karmične nagrade. Podarja in ne samo obljublja uspeh v poklicnih in osebnih zadevah, omogoča pridobiti pomoč od nadrejenih ali drugih na višjih položajih. Je zelo srečno število v numerologiji.

Kaldejska tabela numeroloških vibracij

numerologija
numerologija
numerologija
numerologija
numerologija
numerologija
numerologija
numerologija

 

Prva črka imena po kaldejski metodi

Sledi razlaga vibracij prvih črk imena.

Vsaka črka abecede ima svoj poseben čarobni pomen. Torej vsaka beseda lahko pove svojo zgodbo, če poznamo pomen posameznih črk. Vaše ime pove vaše prirojene in skrite značilnosti, to kar imate radi in prav tako česa ne marate. Torej da spoznamo pomen imena v vseh detajlih bomo preštudirali pomen vsake črke abecede. Kot opozorilo ima Š isti pomen kot S, Č kot C in Ž kot Z.

 

A

Kaže na kreativnost, iniciativnost in vodstvo. Če je vaša prva črka v imenu, pomeni da imate močno voljo in začrtane cilje. Če je A prvi samoglasnik za soglasnikom v imenu, kaže na dominantno naravo. Posebnost črke A je vodoravna črta, ki drži skupaj dve poševni črti. Je znak ambicije. Kaže na željo plezati po lestvi življenja.

 

B

Ta črka je ograjena in dokončuje krog. Pomeni da držite svoje notranje misli zase in zaupali boste samo prijateljem. Ste emocionalni in muhasti. Potrebujete nekaj časa da se spoznate s tujci. Če se vaše ima začne z B, ste kooperativni in radi sledite sugestijam drugih. Če je B vaš prvi soglasnik za samoglasnikom , ste introspektivni in razumete sebe in druge.

 

C

Če je to prva črka vašega imena imate močne intelektualne sposobnosti. Imate zdrav pogled na življenje. Če je črka C prvi soglasnik po samoglasniku, vam prinaša optimistične ideje. Če se ta črka ponavlja velikokrat, pomeni da boste dosegli uspeh in presegli težave. Ste zelo aktivni in polni energije. Srečni ste samo takrat, ko delate kar imate radi. Imate tudi negativne strani vaše osebnosti. Če je vaš um anksiozen, je najbolje da se naučite obvladovati te misli in postati na njih imun.

 

D

Črka D je podobna črki B v obliki ker je zaprta in v obliki kroga. Ste torej samozadostna oseba in držite notranje misli zase. Materialne stvari vam veliko pomenijo. Pomen te črke kaže na to, da bi se morali dvigniti nad raven materialnosti in začeti gledati življenje z drugega zornega kota. Če se ta črka pojavi več kot dvakrat v vašem imenu, kaže na omejitve pri vaših aktivnostih, vendar boste to rešili s potrpljenjem in toleranco.

 

E

Če se vaše ime začne s to črko imate močno sposobnost pisanja in govora. Ta črka ima mentalne in intelektualne značilnosti in proizvaja energijo in razburjenje. Če se to ime ponavlja v vašem imenu, boste dosegli slavo skozi pisanje in govorništvo. Ta črka ima 3 vodoravne črte, ki predstavljajo aktivnost na materialnem, spiritualnem in mentalnem nivoju. Kaže na uravnovešen karakter. Bolj se osredotočate na prihodnost kot pa na preteklost. Prav tako vas zanimajo različni osebni stiki.

 

F

Če se vaše ime začne s to črko, kažete ljubezen do otrok in družinskega življenja. Ste trmaste narave in nikoli ne trpite izdaje oziroma prevar. Pri srcu so vam mirne in enostavne radosti vašega doma. Radi delite odgovornosti v vašem domu. Če se ta črka ponavlja v vašem imenu, vam prinaša zaščito v vsem kar je povezano z družino.

 

G

Ta črka se zavija sama vase. Obožujete samoanalizo, meditacijo in notranji vpogled. Če se ta črka ponavlja, ste pameten analitik. Razumete motive drugih in imate vpogled v njihove namene. Imate posebno intuicijo in lahko razvijete jasnovidne moči. Ste zelo natančni v vsem kar počnete. Ideje se navadno oblikujejo v vašem umu, brez posebnih razmišljanj. Te ideje so ponavadi dobre in vam pomagajo premagati ovire in težave. Prav morate imeti vaš impulziven karakter pod kontrolo in izvajati stvari počasneje, drugače ne boste dosegli tako dobrih rezultatov.

 

H

Ta črka ima dve navpični črti, ki ji prekriža vodoravna črta v centru in jih obenem združuje. Torej ta oblika stoji stabilno in je v ravnotežju. Če se vaše ime začne s to črko ste ravnotežna oseba, na katero se lahko drugi zanesejo. Črka kaže da ste prijazni vendar dajete vtis kot da ste trdni in odločni. Dve navpični črti kažeta dve smeri, gor in dol. V sebi imate možnost da rastete ali padate po lestvi življenja. Imate močne potenciale za materialni napredek, obenem pa lahko tudi delate napake na materialnem nivoju.

 

I

Če se vaše ime začne s to črko, kaže da se zanimate za blaginjo drugih. Imate jasnovidne sposobnosti, splošno toleranco in simpatijo do vseh okoli vas. Če se ta črka ponavlja v vašem imenu, kaže na ekstremno občutljivost in posledično trpljenje. Imate komunikacijo z oddaljenimi kraji. Ta črka kaže na budno in živo dispozicijo. Zelo ste nestrpni in sovražite zamujanje. Zanašate se nase in ste samozadostna oseba. Vaša prepričanja in čustva so zelo močna in intenzivna. Imate sposobnost da se uprete opoziciji.

 

J

Če se vaše ime začne s to črko ali je ta črka prvi soglasnik za samoglasnikom v imenu radi iščete nove asociacije. Prav tako radi spremljate najnovejše dosežke. Prav tako hitro osvojite nove ideje. Ponavadi imate jasen pogled in ste nadarjeni za slikanje in pisanje. Hitro se odločate za različne stvari in tukaj je vaša slabost. Posvetite se določeni stvari za dalj časa in jo izpeljite do konca. Na splošno vam ta črka prinaša vodstvo, blaginjo in uspeh v življenju. Imate tudi magnetično osebnost in zanimajo vas različne kulture in aktivnosti.

 

K

Če je to prva črka vašega imena imate živo in magnetično osebnost. Radi sodelujete z drugimi in ste vztrajni. Privlačijo vas vse vrste zabave, kulturne prireditve. Črka je v obliki gibanja navzgor in navzdol in kaže na muhavost.

 

L

Črko sestavljata dve črti, navpična in vodoravna. Navpična pomeni navdih, vodoravna pa na materialni svet. Imate sposobnost jasnega razmišljanja in dobre logike. Imate močno željo po osvajanju resnic in dejstev, vendar ste bolj zadržani do teorij povezanih z njimi. Če je to prva črka v vašem imenu imate mnogovrsten značaj, popularnost v družbi in uspeh. Vaša intuitivna sposobnost vam pomaga ko jo potrebujete. Omogoča vam vpogled v motive drugih ljudi. Imate aktivno življenje z mnogo gibanja.

 

M

Če se vaše ime začenja s to črko imate moč in karakter, sposobnost učenja in metodičen um. Ta črka je gradnik abecede, je zelo pomembna črka in prinaša odlične ideje. Če se ta črka ponavlja v imenu ne boste nikoli sprejeli poraza. Včasih ste muhasti, vendar le poredkoma.

 

N

Če je ta črka prva črka vašega imena, ste intelektualne narave vendar včasih protislovni in nestalni. Zavrgli boste toliko kot sprejeli, v primeru da ne morete napredovati. Imate naraven fluiden karakter, vendar ste nagnjeni k temu da razmečete veliko svojih talentov. Sreča vas doleti občasno. Včasih imate občutek da vam vse gre narobe, drugič pa vse česar se lotite spremenite v uspeh.

 

O

To je popolnoma zaprta črka in nakazuje na sposobnost da vse notranje misli držite zase. Dajete velik poudarek na lepoto, obliko in red. nagnjeni ste k pogostim depresijam. Vaše vedenje je konzervativno in v nekaterih situacijah boste zelo poudarjali težave in zakasnitve. Če je to prva črka vašega imena, vam prinaša intelektualne sposobnosti, ravnotežje in zmožnost da rešujete vaše probleme. Dom, otroci in naklonjenost so dejavniki, ki vas najbolj zanimajo v življenju.

 

P

Ta črka nakazuje na jasnost mentalne vizije in sposobnost predvidevanja. Dajete zelo velik pomen varovanju in razvoju svojega ega. Če je veliko P-jev v vašem imenu, vam le ti prinašajo uspeh in moč. To moč lahko izrabite za dobro ali slabo, vendar je izredno pomembno da kontrolirate zlo, to pa lahko dosežete z meditacijo in koncentracijo. Črka P je prav tako črka, ki jo obdaja krog in je zaprta. To pomeni, da ostali ne bodo nikoli vedeli za vaše skrite misli. V neprijetnih in sramotnih situacijah ne boste pokazali kako globoko ste prizadeti. Prav tako se zadržujete stran od množic in vidite, ker hočete ohraniti svoj individualni jaz in ga obvarovati pred drugimi. To individualnost dosežete tudi v vseh poklicih, ki jih opravljate.

 

Q

Če je to prva črka vašega imena, vam daje močno voljo in odločnost. Vaša rutina je določena in redko boste potrti. Nikoli ne izgubite upanja, čeprav obstaja le majhna možnost za uspeh. Prav tako ste bolj uspešni pri organiziranju zadev drugih, kot pa svojih. Vaš um nenehoma išče nove možnosti.

 

R

Če je to prva črka, ki se pojavlja v vašem imenu, kaže na veliko moč, ki je lahko uporabljena za dobro ali slabo. Pomembno je da ste previdni pri uporabljanju svoje moči. Velikokrat boste svetovali drugim, sami boste pa neradi sprejeli nasvet drugih. Razumeti morate težave drugih, le tako boste jim lahko pomagali in jim pomagali se rešiti težav in skrbi.

 

S

Če je to prva črka, ki se pojavlja v vašem imenu, vam le ta daje sposobnost imeti veliko prijateljstev. Praktično lahko vstopite v življenja in interese drugih ljudi. Izbrali boste samo določene ljudi, vendar če boste izdani boste globoko potrti.

 

T

Če je to prva črka v vašem imenu, le ta simbolizira žrtvovanje. Velikokrat zanikate sami sebe. Ste zadržani. Pripravljeni ste deliti vaš uspeh in tudi vaše usluge delite zelo radi zastonj. Črko T sestavlja vodoravna črta na vrhu, katero se dotika navpična črta, kar kaže na aspiracijo duhovnega karakterja. Velikokrat ste zaskrbljeni da ne boste dosegli svojih višjih ambicij in prinesli srečo v življenje drugih. Zato se velikokrat bojujete s frustracijami. Črka T predstavlja pobožnost, tak človek raje daje kot prejema.

 

U

Ta črka je odprta na vrhu, kamor se stekajo darovi kot je domišljija, šarm, inspiracija in romantika. Pomeni da boste sprejeli veliko darov v življenju, vendar jih morate paziti in varovati, ker drugače bodo odtekli čez rob, kajti črka je na vrhu odprta. Ste odprtega uma vendar počasni pri oblikovanju svojih prepričanj. Vaša slabost je da pričakujete težave, ki se pa nikoli na materializirajo.

 

V

Če je to prva črka vašega imena, je vaša značilnost da ste zelo dovzetna oseba. Malo težav vam predstavlja naučiti se in osvojiti česarkoli se lotite. Osebe s to črko velikokrat dosegajo visoke položaje na delovnem mestu. Ta črka prinaša veliko dela, vendar tudi dobre nagrade. Imate sposobnost materializirati svoje plane iz idej v resnični svet.

 

W

Če je to prva črka v vašem imenu, potem doživljate spremembe v življenju. Ste neodločna oseba. Potrebno se je naučiti biti dinamičen. Imate ljubezen do hitrosti, potovanj, besed, razburljivih doživljajev itd. vaše ambicije ne bodo nikoli omejene. Primorani boste veliko tvegati. Črka W predstavlja domišljavost. Vendar pri dobri osebnosti kaže na izredno moč.

 

X

Če je to prva črka v vašem imenu ste pogosto depresivni. Imate atraktivno osebnost in vaš značaj je konzervativen. Črka X pomeni odgovornost na najvišjem duhovnemm nivoju.

 

Y

Simbol te črke je bajalica, palica z vilastim vrhom, ki se uporablja za iskanje vode, olja pod zemeljsko površino. Ta črka vam prinaša željo da iščete mistične elemente življenja. Zanima jo vas stvari , ki so skrite za tančico. Svoje misli držite zase in ne marate množic. Imate veliko željo po neodvisnosti in svobodi.

 

Z

Če je to prva črka v vašem imenu potem ste zelo odločna oseba. Ko se enkrat odločite da neko stvar izpeljete, poti nazaj več ni. Nagnjeni ste k temu, da imate fiksirane navade. Vaše svetovanje in pomoč ljudje pogosto iščejo in ste zelo znani po tem. Imate ogromne potenciale, ki so lahko uporabljeni za dobro ali slabo. 

analiza talisman numerologija

*Vaš Email Naslov: 

*Ime:   

*Vaš rojstni dan: